Cum să-ți faci locuința antifurt în București

 • 12 luni ago
 • 0

Cum să-ți faci locuința antifurt în București, Palace Estate

Când vă gândiți că cineva a intrat prin efracție în apartamentul dumneavoastră, probabil că vă gândiți că se întâmplă noaptea. Nu sunteți singurul – majoritatea oamenilor gândesc la fel. Adevărul este că cele mai multe dintre cele 4.500 de spargeri zilnice au loc în plină zi. Acest lucru se datorează faptului că hoții preferă mai degrabă să intre în apartamentul tău și să se servească din bunurile dumneavoastră atunci când sunteți la serviciu. Așadar, cum îți poți face apartamentul mai sigur? Nu trebuie să cheltuiți o avere pentru a angaja servicii profesionale de securitate. Noi îți vom arăta cum câteva măsuri de precauție simple pot fi de mare ajutor.

 1. Verificați de două ori ușile și ferestrele

Majoritatea spargerilor au loc pentru că hoțul găsește o fereastră sau o ușă descuiată. Dacă toate ușile dumneavoastră sunt bine încuiate, probabil că va trece mai departe și va încerca să găsească o țintă mai ușoară. Cu cât trebuie să petreacă mai mult timp încercând să intre prin efracție, cu atât este mai probabil să fie prinși, așa că simpla menținere a punctelor de acces blocate ajută foarte mult.

Acest lucru înseamnă că este destul de important să aveți încuietori care chiar funcționează bine. Dacă încuietoarea ușii dumneavoastră pare un pic șubredă, actualizați-o cu un zăvor bun. Zăvoarele de înlocuire pot costa doar 100 de lei sau puteți obține încuietori inteligente pentru sume de peste 800 de lei.

Obțineți aprobarea proprietarului înainte de a instala încuietori care necesită să faceți o nouă gaură în ușă sau care necesită chei noi. Cel mai probabil, puteți, de asemenea, să îi cereți proprietarului să instaleze încuietori noi dacă nu considerați că încuietorile dumneavoastră sunt adecvate.

Cum să-ți faci locuința antifurt în București, Palace Estate

 1. Nu lăsați obiectele de valoare la vedere

Unul dintre principalele motive pentru care un spărgător încearcă să intre prin efracție este pentru că, de fapt, vede ceva ce își dorește la vedere. Dacă pot să ia și să plece, șansele lor de a fi prinși sunt destul de mici. De obicei, aceștia caută obiecte de mare valoare și ușor de transportat, cum ar fi: laptopuri, tablete, bijuterii etc

Deși păstrarea lucrurilor la vedere poate părea o soluție simplă, trucul constă în a face acest lucru de fiecare dată când ieșiți din casă. Puneți bijuteriile și ceasurile deoparte în dulap sau într-o cutie de bijuterii. Păstrați-vă laptopul sau tableta într-o husă sau strecurați-o sub pat. Ascundeți căștile (Beats, AirPods, etc.).

Bineînțeles, cel mai simplu mod de a evita ca lucrurile să fie văzute din exterior este să țineți jaluzelele sau perdelele închise atunci când nu sunteți acasă. Închiderea jaluzelelor de fiecare dată când pleci este un bun obicei pe care să îl deprinzi, mai ales dacă locuiești la parter.

 1. Faceți cunoștință cu vecinii dumneavoastră.

Construirea unei comunități poate contribui cu adevărat la creșterea siguranței și securității casei și a bunurilor dumneavoastră. Dacă construiți o relație cu vecinii dumneavoastră, probabil că aceștia vor observa dacă cineva neobișnuit încearcă să intre în apartamentul dumneavoastră în timp ce sunteți la serviciu sau în vacanță.

Dacă doriți să fiți și mai proactivi și să descurajați hoții de a mai încerca să intre, luați în considerare lansarea unui program de supraveghere a cartierului. Un program de supraveghere a cartierului este un grup de persoane care locuiesc în aceeași zonă și care doresc să își facă cartierul mai sigur, lucrând împreună, în colaborare cu forțele de ordine locale, pentru a reduce infracționalitatea și pentru a îmbunătăți calitatea vieții lor.

 1. Instalați un sistem de securitate în apartament sau o sonerie video

Chiar dacă nu sunteți un geniu în ale cablajului, puteți instala un sistem de alarmă wireless fără a cheltui o avere. Au apărut pe piață o serie de noi sisteme de securitate, inclusiv multe care se pot conecta la telefon.

Un sistem precum SimpliSafe vă protejează întregul apartament și monitorizează fiecare ușă, fereastră și cameră. Aceste tipuri de sisteme se sincronizează cu smartphone-ul dumneavoastră și monitorizează de la distanță, după cum considerați de cuviință, precum și vă notifică pe dumneavoastră. și compania de sisteme de securitate de îndată ce unul dintre monitoarele lor este declanșat.

Dacă nu vă puteți permite un sistem de securitate costisitor în casă, soneriile video sunt o modalitate excelentă de a vă monitoriza ușa și de a supraveghea cine vine și cine pleacă. Unele dintre acestea nu numai că puteți vedea cine este la ușă, dar puteți, de asemenea, să o configurați pentru a primi notificări atunci când există mișcare în câmpul său vizual.

Cum să-ți faci locuința antifurt în București, Palace Estate

 1. Cumpărați un seif

Dacă nimic altceva nu reușește și cineva intră prin efracție, păstrarea celor mai valoroase obiecte într-un seif este ultima ta linie de apărare – și este una destul de bună.

Seifurile sunt aproape imposibil de spart fără o cheie sau cod și tind să fie extrem de grele. Amândoi acești factori descurajează furtul.

Sfat!!! Dacă locuiți într-un apartament, veți dori să vă ascundeți bine seiful, deoarece nu veți putea să-l fixați de podea, așa cum ați face-o dacă ați fi proprietarul unei case.

Dacă aveți ceasuri sau bijuterii scumpe, dacă vă place să aveți ceva bani la îndemână sau dacă aveți documente cu informații personale (cum ar fi numărul de asigurare socială), luați în considerare posibilitatea de a le pune într-un seif. Seifurile pot varia de la relativ ieftin la relativ scump, de la 90 de lei până la sute.

Siguranța apartamentului începe cu locația pe care o alegeți

Cum să-ți faci locuința antifurt în București, Palace Estate

Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că apartamentul dumneavoastră este mai sigur începe cu alegerea locației acestuia în primul rând. Data viitoare când vă mutați, cercetați următoarele aspecte pentru fiecare locație pe care o luați în considerare:

 • Infracționalitatea locală: rate, tipuri, locații
 • Incidente în acel complex de apartamente sau clădire specifică
 • Luminile din zonă – Nu vreți să ajungeți acasă târziu într-o noapte și să vă aflați în întuneric total!
 • Complexele de apartamente securizate care necesită un cod pentru a intra pe ușa din față sunt fantastice
 • Nu închiriați apartamente la parter
 • Luați în considerare un câine (dacă apartamentul dumneavoastră le permite) majoritatea hoților nici nu se vor deranja dacă aud un câine lătrând

Dacă țineți cont de aceste câteva lucruri atunci când căutați locul perfect pentru a vă muta și urmați sfaturile de mai sus pentru a vă face apartamentul mai sigur, ar trebui să vă simțiți mult mai în siguranță în casa dumneavoastră!

Compare listings

Comparaţie