Ce ar trebui să verifici înainte de a cumpăra apartamente de lux?

 • 10 luni ago
 • 0

Ce ar trebui să verifici înainte de a cumpăra apartamente de lux?, Palace Estate

Apartamente de lux în București reprezintă investiții importante, fie că dorești să te muți sau să le oferi spre închiriere. Așadar, orice achiziție dorești să faci în domeniul imobiliarelor, trebuie să evaluezi atent punctele tari și punctele slabe ale fiecărei variante. Este important să analizezi înainte ceea ce-ți dorești, apoi îți va fi mult mai ușor să găsești un apartament care să-ți satisfacă cerințele.

Domeniul investițiilor imobiliare a avut parte de o dezvoltare fără precedent în ultimii ani. Astfel, în 2022 reprezintă unul dintre cele mai râvnite domenii de investiții în rândul românilor.

Ce să ai în vedere când achiziționezi apartamente de lux?

Achiziționarea unui apartament necesită multă dedicare și timp din partea ta. Nu este o sarcină deloc ușoară să găsești imobilul care să te mulțumească pe deplin. Totuși, pe lângă elementele estetice, căror criterii trebuie să le acorzi o importanță deosebită când achiziționezi apartamente de lux?

 • Localizarea – Atât zona, cât și imobilul în care se află apartamentul joacă un rol important în determinarea calității unei locuințe. Dacă nu ești din București, este recomandat să faci o documentare atentă asupra zonelor cele mai sigure și liniștite ale capitalei. Cu siguranță nu îți dorești să locuiești undeva unde să nu te simți în siguranță sau să nu te poți odihni cum ți-ai dori. Mai mult decât atât, un apartament care nu dispune de o localizare eficientă va fi mult mai greu de dat spre închiriere.
 • Cercetează piața de imobiliare – Este un pas important în procesul de cumpărare, tocmai de aceea nu trebuie trecut cu vederea. Analiza pieței unde urmează să faci o investiție te ajută să îți dai seama dacă prețul variantelor pe care le iei în calcul este justificat. De asemenea, dacă nu ai deja o idee bine stabilită a ceea ce ți-ai dori, o documentare atentă cu siguranță va contribui la conturarea ,,apartamentului ideal”.
 • Vizitează cât mai multe proprietăți – Nu te rezuma la vizualizarea pe internet a variantelor! Deși pare tentant pentru că îți oferă avantajul de a economisi timp, uneori pozele nu corespund cu realitatea. De aceea, nu poți exclude o proprietate dacă nu o vezi cu proprii ochi.
 • Verifică distanța dintre apartament și facilități – Reprezintă un criteriu necesar, mai ales dacă dorești să economisești bani și timp în ceea ce privește realizarea transportului. Așadar, printre cele mai importante facilități se numără magazinele, farmaciile, parcurile, transportul în comun, școlile și locul de muncă.
 • Anul de construcție – Este recomandat să optezi pentru o proprietate construită cât mai recent. Astfel, nu riști să apară cheltuieli suplimentare pentru reparații ce ar putea surveni la puțin timp după achiziționare.
 • Taxele de întreținere – Pe lângă faptul că trebuie să fie justificate, nu pierde din vedere verificarea a ceea ce este și nu este inclus în taxe! Astfel, nu vei fi surprins de cheltuielile care ți se par prea mari sau de taxe adiționale de care nu știai.
 • Parcare auto – Există posibilitatea ca apartamentul pe care dorești să-l achiziționezi să aibă sau să nu aibă și parcare inclusă. De aceea, cel mai bine este să te informezi și să te asiguri că nu-ți lipsește un element atât de important.

Așadar, există o multitudine de factori la care trebuie să te gândești înainte de a lua o decizie. De aceea, pe lângă suma de bani, este obligatoriu să investești și timp.

Ce ar trebui să verifici înainte de a cumpăra apartamente de lux?, Palace Estate

În ce zonă să-ți cumperi apartamente de lux?

În capitală există câteva zone premium, presărate cu o multitudine de astfel de apartamente de lux. Așadar, printre cele mai frecventate alternative în căutarea unei investiții se numără:

 • Zona de nord – Cuprinde unele dintre cele mai sigure și liniștite cartiere ale capitalei, precum Domenii, Cartierul Băneasa și Cartierul Aviației. În cadrul fiecărui cartier poți găsi apartamente de lux care să-ți satisfacă gusturile și să se afle în proximitatea facilităților care te interesează.
 • Zona centrală – Îți oferă accesibilitate ușoară către unele dintre cele mai circulate zone ale Bucureștiului, însă găsirea unui apartament luxos este destul de complicată. Majoritatea clădirilor sunt vechi, mai ales când vine vorba de împrejurimile Centrului Vechi sau Universității.
 • Zona Cotroceni – Reprezintă una dintre cele mai frumoase cartiere ale capitalei. Totuși, arhitectura este una veche, astfel construcțiile noi sunt foarte rare.

Așadar, zona de nord este cea care îți pune la dispoziție cele mai multe apartamente de lux. Studiază atent piața și găsește ceea ce îți îndeplinește așteptările într-o zonă premium a Bucureștiului! Astfel, vei fi cu adevărat încântat de proprietatea în care locuiești sau pe care dorești să o dai spre închiriere

Compare listings

Comparaţie