6 criterii pentru a face investiții imobiliare de succes

  • 1 an ago
  • 0

6 criterii pentru a face investiții imobiliare de succes, Palace Estate

Domeniul de investiții imobiliare este la mare căutare printre cei care doresc să-și mărească veniturile. Reprezintă un sector de investiții mai accesibil și mai ușor de înțeles și stăpânit, însă documentarea detaliată și atentă este cheia adevăratului succes. Prin cunoașterea domeniului te poți diferenția de restul investitorilor.

De asemenea, informarea este cea care-ți va ușura munca. Este important să acorzi timp deciziilor pe care dorești să le efectuezi. Trebuie să ai în vedere o listă de criterii pentru a te asigura că faci o decizie inspirată și, în consecință, prosperitate financiară.

Care sunt cele 6 criterii fundamentale pentru a face o investiție imobiliară de succes?

  1. Locație – Este unul dintre cei mai importanți factori în determinarea valorii unui imobil, fie că este vorba despre un apartament, o casă sau o vilă. De obicei sunt la mare căutare imobilele localizate central. Însă, și prețurile sunt pe măsură. Totuși, dacă dorești să faci o investiție calitativă, orientează-te după facilitățile aflate în proximitatea locației. Câteva dintre cele mai căutate facilități sunt mijloacele de transport în comun, centrele comerciale, parcurile, restaurantele și instituțiile de învățământ.
  2. Piața imobiliară – Înainte de a face orice achiziție, trebuie să acorzi atenție documentării în legătură cu piața imobiliară din momentul actual. Prin studiu vei ajunge chiar să anticipezi tendințele pieței. Astfel, te vei putea feri de investițiile neprofitabile. De asemenea, asigură-te că piața se află într-un moment prielnic pentru a face orice fel de investiții imobiliare.
  3. Anul construcției – În momentul actual, cei mai mulți caută să investească în terenuri sau imobile situate în complexe rezidențiale. Dacă optezi pentru cea de-a doua variantă, ideal este să investești în apartamente construite cât mai de curând. De asemenea, o investiție în etapa de dezvoltare îți va aduce cu siguranță mai mult profit. Totuși, de ce să te orientezi după construcții noi? În primul rând, prețurile au crescut odată cu creșterea prețurilor materialelor de construcție. Așadar, prețul este justificat. Totuși, și piața veche începe să se orienteze după cea nouă și să crească prețurile fără o justificare anume. Astfel, este mai inspirat să optezi pentru o construcție nouă. În al doilea rând, dacă dorești să investești pentru ca mai apoi să închiriezi este mai ușor cu o construcție nouă. Sunt la o mai mare căutare.
  4. Condiția imobilului și clădirii în care este localizat – Atât arhitectura, cât și design-ul clădirii pot da un plus de valoare investiției. Pe lângă aspect, acordă atenție și materialelor utilizate și calității execuției. Astfel, te poți asigura că faci o alegere inspirată. De asemenea, costurile întreținerii pe termen lung pot fi influențate de condiția imobilului. Gândește pe viitor și informează-te bine în legătură cu viitoarele investiții imobiliare.
  5. Îmbunătățiri – Există o gamă variată de investiții și îmbunătățiri și dotări din care poți alege ceea ce crezi că este mai avantajos. Astfel, poți opta pentru un imobil la roșu, la gri, la alb sau la cheie, în funcție de preferințe. Un imobil la roșu este cel care nu are niciun fel de finisaj și dă mână liberă cumpărătorului. Varianta de ,,la gri” reprezintă un imobil semifinisat, în care proprietarul își poate alege finisajele. Un imobil la alb este complet finisat, îi mai lipsesc doar piesele de mobilier și detalii ale design-ului. Nu în ultimul rând, imobilul la cheie este cel care este deja pregătit să poată fi locuit.
  6. Cartier – Reprezintă un factor important pe care trebuie să-l ai în vedere înainte de a face o investiție. Dacă dorești să achiziționezi în București, zona nordului este o variantă premium! Așadar, poți fi sigur de succesul investiției tale dacă optezi pentru o vilă sau un apartament în zone precum Pipera, Iancu Nicolae sau Băneasa.

6 criterii pentru a face investiții imobiliare de succes, Palace Estate

Când este momentul potrivit pentru a face investiții imobiliare?

Pentru fiecare dintre noi momentul potrivit poate fi complet diferit. Așadar, în funcție de nevoile și dorințele tale îți vei da seama care este momentul prielnic pentru a face orice fel de investiții imobiliare. Poți alege să investești într-un imobil în care să te muți sau pe care să-l vinzi sau să-l închiriezi.

Din punct de vedere financiar, momentul potrivit este cel în care ai la dispoziție fondurile de care ai nevoie. Investițiile necesită un plus de atenție când ne facem calculele. Trebuie să prevezi eventualele cheltuieli care ar putea apărea în plus și să fii pregătit pentru orice. De aceea, documentarea în domeniu reprezintă un pas atât de important.

Nu pierde din vedere nici unul din cele 6 criterii și fă alegeri inspirate!

 

 

 

Compare listings

Comparaţie