Încăperi estetice – Cum sa îți decorezi living room-ul în stil modern?

 • 1 an ago
 • 0

Încăperi estetice – Cum sa îți decorezi living room-ul în stil modern?, Palace Estate

Amenajarea unor încăperi estetice poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă nu ai cunoștințe în domeniu. Living room-ul este unul dintre cele mai importante spații din locuință. Aici te poți retrage pentru a-ți reîncărca bateriile și pentru a te a te izola de agitația cotidiană. De asemenea, devine locul ideal în care te poți bucura de momente unice alături de cei dragi. Tocmai de aceea, ar trebui să acorzi o atenție deosebită etapelor aferente procesului de amenajare.

Stilul modern a devenit în ultimul timp una dintre cele mai populare opțiuni. Naturalețea cu care se îmbină elementele conferă locului un suflu fresh, dar în același timp extravagant. Totuși, orice greșeală estetică poate dezechilibra armonia întregului design. E important, așadar, să urmezi câțiva pași importanți pentru a obține rezultatele dorite.

 

Încăperi estetice: Cum obții un living room modern?

Încăperi estetice – Cum sa îți decorezi living room-ul în stil modern?, Palace Estate

Înainte de a trece la definitivarea mobilierului sau alegerea decorațiunilor este esențial să descoperi conceptul care stă în spate. Apărut la finele secolului al XIX-lea, stilul modern a fost fondat de mișcarea artistică Bauhaus, care și-a dorit să revoluționeze domeniul prin simplitate. Totul este redus la minimum, de la trasarea spațiului, până la culori și finisaje.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de un living modern va trebui să urmezi câteva etape importante:

 1.     Stabilește din timp bugetul – Investițiile pe termen lung sunt cele mai avantajoase, mai ales când vine vorba de amenajarea locuinței. Încearcă, așadar, să aloci destule resurse financiare pentru a putea definitiva cu ușurință un ambient plăcut.
 2.     Analizează cu atenție dimensiunile pe care le ai la dispoziție – Ia măsurători, trasează schițe și consultă părerea unui specialist. În general, un living modern este aranjat în stil open space, pentru un plus de confort. Chiar dacă spațiul este mai mare, nu îl suprasolicita cu decorațiuni inutile.
 3.     Mizează pe multifuncționalitate atunci când alegi obiectele de mobilier – Alternativele suspendate vor maximiza cu succes efectele vizuale și vor atrage cu siguranță toate privirile. De asemenea, sunt opțiuni practice, care te vor ajuta să depozitezi eficient lucrurile personale.
 4.     Lumina naturală este cea care ar trebui să primeze – Optează pentru ferestre mari, care să asigure iluminarea adecvată a întregului living. Poți integra, de asemenea, lămpi de podea sau lustre încastrate în tavan, cu lumină caldă, difuză.
 5.     Alege electrocasnice de ultimă generație – Stilul modern este bine ancorat în realitatea cotidiană, tocmai de aceea noile apariții în materie de gadgeturi nu au cum să lipsească.  

 

Încăperi estetice – Cât de importante sunt elementele de design?

Încăperi estetice – Cum sa îți decorezi living room-ul în stil modern?, Palace Estate

Stabilirea elementelor tehnice este un pas definitoriu pentru a obține un stil modern de amenajare. Totuși, detaliile fine de design sunt cele care fac diferența între obișnuit și extraordinar:

 1.     Liniile perfect drepte și finisajele mate sunt cele care dau tonul experiențelor unice – Evită pe cât posibil imprimeurile încărcate sau țesăturile sofisticate. Alege o canapea spațioasă, cu un design simplu. În cazul în care este necesar poți adăuga și fotolii în același ton.
 2.     Paleta cromatică ar trebui să integreze nuanțe neutre – Alb, crem sau bej se numără printre cele mai utilizate variante. Dacă totuși vrei să ieși din tipare poți opta și pentru contraste intense. Cu mixul clasic de alb și negru nu vei da greș niciodată. Poți integra pe alocuri și câteva nuanțe de gri, pentru un plus de eleganță și rafinament.
 3.     Tablourile sunt accesorii indispensabile – Cu ajutorul lor, poți colora inedit pereții. Alege variantele care integrează forme geometrice sau elemente de artă abstractă. Poți opta, de asemenea, pentru sculpturi extravagante, însă ai grijă unde le poziționezi.
 4.     Adaugă flori – Nimic nu se compară cu senzația de bine pe care ți-o poate oferi un design inspirat din natură. Ai grijă, totuși, să nu alegi ghivece voluminoase sau finisaje lucioase. Rămâi la vazele simple sau ghivecele compacte, pe care le poți muta cu ușurință.

 

Definitivarea unor încăperi estetice spectaculoase va deveni floare la ureche dacă urmezi sfaturile de mai sus. Un living în stil modern se potrivește de minune celor care își doresc să îmbine utilul cu plăcutul. Este, de asemenea, o alternativă multifuncțională, pe care o poți personaliza cu ușurință. Totuși, pentru a te asigura că nu dai greș e recomandat să apelezi la ajutorul unei firme specializate în imobiliare de lux. Construcțiile noi, definitivate de personal cu experiență  sunt cele mai indicate în cazul în care vrei să obții un design simplu, dar în același timp de impact.

Optează întotdeauna pentru calitate!

Compare listings

Comparaţie